— Sfeerbeelden voor ‘Foarby Nij Altoenae’ (foto’s © Bryan Schutmaat)

— Sfeerbeelden voor ‘Foarby Nij Altoenae’ (foto’s © Bryan Schutmaat)

Gezocht: mensen op Het Bildt en Noarderleech voor een serie portretten.

Hallo! Mijn naam is Rob Severein. Ik woon in Diemen, vlakbij Amsterdam en ik ben fotograaf. Ik hou van verhalen vertellen, veelal met beelden, soms ook met toevoeging van tekst. Op dit moment werk ik aan mijn eerste fotoboek: Foarby Nij Altoenae.

Foarby Nij Altoenae - Het boek

In ‘Foarby Nij Altoenae’ neem ik mensen mee naar het land van ‘oneindige vertes en oorverdovende stilte’: Het Bildt en Noarderleech. ‘Foarby Nij Altoenae’ combineert landschappen, portretten en stillevens tot een fotoserie over eigenzinnige mensen en hun verbondenheid met dit land.

Waarom?

Ooit woonden mijn grootouders op de Nieuwe Bildtdijk. Net foarby Nij Altoenae, zo’n 30 jaar lang. Op het Amsterdamse stadsjongetje dat ik was hebben de vele logeerpartijen op de dijk in die jaren diepe indruk gemaakt. Hoewel ik er niet vandaan kom, voel ik me er nog steeds thuis.

Doe je mee?

Het afgelopen jaar heb ik vooral het gebied in beeld gebracht. Landschappen. Nu is het tijd voor portretten. Daarom ben ik op zoek naar mensen op Het Bildt en Noarderleech die het leuk vinden om mee te werken aan dit project. Van wie ik een paar mooie portretten mag maken. Jong en oud, man en vrouw, iedereen is van harte welkom. Hierboven en -onder zie je een beetje de sfeer van de beelden die ik met je zou willen maken. 

Lijkt het je leuk of wil je eerst iets meer weten? Mail me dan op info@robseverein.com of bel op 06 48 18 57 46. App-en of sms-en? Ook prima!

Mijn tegenprestatie

Vanzelfsprekend ontvang je na afloop een mooie print op A4-formaat als dank voor je medewerking. Daarnaast nodig ik je natuurlijk van harte uit op de officiële presentatie van het boek wanneer het klaar is.

— Sfeerbeelden voor ‘Foarby Nij Altoenae’.

— Sfeerbeelden voor ‘Foarby Nij Altoenae’.

Praktisch

Zoals je aan de voorbeelden ziet, zijn het geen hele ingewikkelde portretten. Het neemt dan ook geen uren in beslag. Met een uur á anderhalf uur zijn we echt wel klaar.

Ik heb er zin in en hoop wat van je te horen! Dankjewel alvast.

Rob